2019-2020 DÖNEMİ ŞEHİT GAZİ ÇOCUKLARI EĞİTM YARDIMI MİKTARLARI BELLİ BELLİ OLDU

Değerli üyelerimiz Sgk Emekli Sandığı 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Şehit Gazi Çocukları Eğitim Yardımı Miktarları Belli Olmuştur. 

 

 

 

 

 

Buna Göre;

İlk-Orta:      2076,89 TL

Lise:             3115,33 TL

Üniversite:   4153,77 TL Olarak belirlenmiştir.

 Ödemeler SGK tarafından otomatik olarak maaş hesaplarına yapılacak. Ankara’ya Evrak Gönderilmeyecektir. Hayırlı Günler.

 

SGK EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIMI 2019-2020 İLE İLGİLİ AÇIKLAMA;

SGK eğitim öğretim yardımı şehit, gazi, vazife malulü çocuklarına her yıl Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen bir yardımdır. Malumunuz üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından şehitlerin çocuklarına ve harp ve vazife malullerinin çocuklarında her yıl eğitim ve öğretim dönemi başında eğitim yardımı ödemektedir. 2019/2020 eğitim öğretim yılında 2019 SGK eğitim yardımı zamlı olarak ödenecek. Eğitim ve öğretim yardımı 2019 yılı eğitim ve öğretim yılı başında başlayacak.

Bu yazımızda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen bu yardımı alma şartları, başvurunun nasıl ve nereye yapılacağı ve yardım tutarları konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sgk eğitim yardımı kimlere verilir ?

SGK eğitim yardımı;

  • Şehitlerin eğitim gören çocuklarına,
  • Harp malullerinin eğitim gören çocuklarına,
  • 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu 2/h bendi kapsamında faaliyette bulunan eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilere,
  • 2330 Sayılı Kanun hükümleri esas alınarak bağkur ya da ssk kapsamında emekli olanların çocuklarına,
  • Harp ya da vazife malulü sayıldıktan sonra Kurum değiştiren ve aylık bağlananlardan, çalışması sebebi ile emekli maaşı kesilenlerin çocuklarına eğitim yardımı ödenmektedir.

Eğitim yardımı başvurusu

Başvuruları Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapmanız gerekiyor. Başvuruda istenen belgeler dilekçe, kimlik fotokopisi ve güncel öğrenim durumu belgesidir. Bu belgeler ve dilekçeyi SGK-Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü-Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı- Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhıye/Ankara adresine posta yolu ile gönderebilirsiniz. Eğer ödemeniz yapılmaz ya da eksik yapılırsa yine buraya dilekçe ile müraacat gerekmektedir.

SGK öğretim yardımı 2018 2019 ne kadardı ?

2019 eğitim ve öğretim yardımları bugün yani 09 Ekim 2018 tarihi itibariyle hesaplara aktarıldı. Ödeme tutarları 1-8 sınıfta öğrenim gören öğrenciler için 1.769,10 TL, lisede öğrenim görenler için 2653 TL, yüksekokulda öğrenim görenler için ise 3.528,20 TL oldu.

Sgk eğitim öğretim yardımı hangi bankadan alınır ?

Eğitim ve öğretim yardımının gönderileceği banka hesabı aylık alınan bankalara göre değişiyor. Buna göre;

  • Emekli maaşınızı Ziraat Bankası, Deniz Bank, Halk Bankası, Şeker Bank, Vakıf Bank, Burgan Bank, Akbank, İNG Bank, Garanti Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve PTT Banktan alıyorsanız kendi hesabınızdan eğitim yardımını alabilirsiniz.
  • Eğer emekli maaşınızı yukarıda belirtilen bankaların dışında bir bankadan alıyorsanız bu durumda eğitim ve öğretim yardımınız Ziraat Bankası’na gönderilecek. Bu durumda da T.C. numaranız ile yardımı herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden alabilirsiniz.

Eğitim yardımları ne zaman ödenecek

Eğitim yardımı geçtiğimiz yıl okullar açıldıktan sonra ilgilerin hesaplarına aktarılmaya başlanmıştı. Bu yıl okullar 09 Eylül 2019 tarihi itibariyle açılacak. Ödemelerin ise 15-20 Eylül 2019 tarihleri arasında banka hesaplarına aktarılmasını bekliyoruz. Ödeme tarihi hakkında resmi duyuru yapıldığında bu sayfadan bilgilendirme sağlanacaktır.

Sgk eğitim yardımı 2019

Tutarlar henüz belirlenmedi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklama yapıldığında tutarın ne kadar olacağı konusunda yazımızda bilgilendirme yapılacaktır. 2018 yılı ve öncesi tutarlara aşağıdan göz atabilirsiniz. 2019-2020 için ödenecek eğitim yardımı tutarları da son olarak 2018 yılında ödenen tutarlardan yaklaşık %10 fazla olacaktır.

Sgk eğitim öğretim yardımı sorgulama

Eğitim yardımı ödemenizin ne kadar olduğunu, ne zaman alacağınızı ve hangi banka hesabına ödeneceğini sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Sorgulama için öğrencinin T.C. numarası yeterli olacaktır. uyg.sgk.gov.tr eğitim öğretim yardımı sorgulama menüsünden eğitim yardımı sorgulaması için hemen https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gazi çoçuklarına eğitim yardımı 2019 2020

Şehit çocuklarına olduğu gibi gazi çocuklarına da eğitim yardımı yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde ödenmektedir. Ödeme tutarları 2019-2020 eğitim dönemi için henüz netleşmemiştir. Ödeme tutarları netleştiğinde yazımızda ayrıca tutarlar belirtilecektir.